Weekly report 1.0
2016. május 17. írta: BoRO

Weekly report 1.0

Nagyjából két hete született meg a fejemben a gondolat, hogy minden hét végén összegzem Nektek azokat a főbb tanulságokat, üzeneteket, történéseket, amik adott héten történtek velem/körülöttem motivációul. Mindezt eddig nem lustaságból nem tettem meg, de vannak az életben olyan időszakok, amikor sok a teendő és kevés a rendelkezésre álló idő / és / vagy nem elég az energia. De a mottóm az, hogy jobb későn, mint soha…J

Nos, akkor nézzük az elmúlt hét mérlegét, ami megfogott:

Retrográd

Alapvetően érdekel az asztrológia gyerekkorom óta, mégsem kapott el sohasem a gépszíj, hogy mélyebben foglalkozzak vele. Ennek ellenére vannak a környezetemben olyan emberek, akik sokat olvasnak a témában / tanulják, kutatják…, így a szűrőmön azért 1-2 infó mindig átmegy. Tehát ami biztos, hogy 8 bolygó közül 5 retrográdban van, ami egy hátráltató mozgás, tehát joggal érezhetjük úgy, hogy a dolgok nem abban az ütemben haladnak, ahogy kellene. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem történik semmi, de valahogy a nagy robbanás még várat magára. Lehet ezen mosolyogni, de én pl. a héten megfigyeltem, hogy olyan, mintha minden egyes dolog az életemben piros lámpát kapna. Sőt, talán még plusz lámpákat is felszereltek a ’rendvédelmisek’. Lehet persze ezen bosszankodni, meg keseregni, de valójában, ha a tanítás oldaláról nézem, akkor ezáltal van időnk mindent átgondolni, megfontolni és mellette a legjobb tréning türelmünk edzésére. És a jó hír, hogy egyszer minden retrográd időszak véget ér, és akkor jön a direkt időszak, amikor lehet újra szárnyalni.  A ’két lépés hátra’ hetekben meg lehet erőt gyűjteni a nagy feladatokhoz.

Az asztrológiában persze nem kell hinni, de tény, hogy a bolygók állása hat mindennapi életünkre, és fontos döntésekben nem árt ezt szem előtt tartani.

Vezetői kommunikációs tréning 1.0

Egy tréning, amit ezúttal egy esős keddi napon nyitottam meg, és ahol most nem résztvevőként, hanem szervezőként érkeztem. Igyekeztem persze néhány gondolatot magammal vinni az ott eltöltött bő egy órából, melyet hosszabb kommentár nélkül osztok meg Veletek. Lehet őket ízlelgetni, megnézni, milyen gondolatokat ébresztenek és mit is tanulhatunk belőlük.

1.      „Mindennap tégy valamit, amitől félsz.” (… és ha elég kitartóan élsz így, azt veszed észre, hogy már nem félsz semmitől.  J)

2.      „Az idő legrosszabb kihasználása az, ha profi módon csinálsz valami olyasmit, amit egyáltalán nem is kellene csinálnod.” (Nagy elakadások esetén hasznos lehet ezen elgondolkozni. Mert néha nem csak a bolygók, hanem mi magunk lehetünk a legnagyobb hátráltatói a történéseknek.)

3.      „Akkor hozod ki a legjobbat másokból, ha magadból is a legjobbat adod.” (Harvey Firestone)

4.      Na és akkor a kedvencem: „A lehetetlen nem tény, hanem vélemény.” Tehát a korlátokat saját gondolatainkkal alkotjuk. Semmi sem lehetetlen, csak elég hit, erő és kitartás kell hozzá.

5.      És végül egy Goethe gondolat: „Ha olyannak látjuk az embereket amilyenek, akkor rosszabbá tesszük őket. Ha viszont úgy kezeljük őket, mintha azok lennének, aminek lenniük kellene, akkor segíthetjük őket azzá válni, amire képesek.” (Persze segíteni csak azon lehet, akiben önmagában is megvan az igény… A ’vak nénit’ nem vezethetjük át az úton, ha ő maga nem akar átmenni…)

Az idézetek után még egy gondolat Besnyi Erika tréner, coachtól, aki 5 éve vesz részt egy boldogságkutatási programban. Mi magyarok a nemzetközi rangsorban a sereghajtók táborába tartozunk. (Erről már én is írtam korábban.) Hogy miért? Mert folyamatosan arra fókuszálunk, ami rossz anélkül, hogy meglátnánk a lehetőségeket. 16 éves korunkig az iskolában 70 ezerszer kapunk dorgálást, nagyítóval keresi mindenki a hibáinkat. Dicséret, elismerés, feltétel nélküliség? Nyomokban. Van helyette ’semmi baj’ maximum, a ’minden rendben’ helyett. Nem fordítunk kellő figyelmet sem egymásra. A napi szükséges 100 érintésünkből vajon ki hányat kap meg? A válaszon mindenki gondolkozzon el, nézzem meg az okát, és azt, miként lehetne ezen javítani. Mert nem csak a

kisbabáknak van szükségünk érintésre…

Shiatsu

Folytatva az érintés gondolatát pár nappal a keddi trénig után – a pünkösdi hétvégén- egy újabb gyógyító módszerrel ismerkedhettem meg. Nem állt szándékomban, de az életben a legjobb dolgok mindig váratlanul jönnek. A módszerről bővebben itt olvashattok, ha felkeltette érdeklődéseteket. http://www.shiatsu.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=4&Itemid=130

Belehelyezve mindezt abba a gondolatvilágba, hogy a párkapcsolatok kudarca hol keresendő, miért nem megy át a ’szeretet’ érzés, mindenképp hasznos elgondolkozni mindenkinek azon, hogy tudatos figyelemmel és érintéssel miként javíthatna az életén.

Have fun

Van az úgy, hogy az ember erőforráshiánnyal küzd. Mit lehet ilyenkor tenni? Keseregni, hogy de rossz. Kifogásokat keresni, hogy miért nem lehet. Vagy elindulni előre. Megnézni, hol vannak tartalékok, átcsoportosítani, perspektívát váltani, újra értelmezni. És persze mosolyogni. Könnyű persze mindettől nem lesz, de sokkal elviselhetőbbé és vidámabbá lehet tenni az időszakot. Tehát borús és zűrzavaros napokra mindenkinek sok erő, vidámság, és kitartás!

 Hatodik érzék

Láthattunk róla 2000-ben filmet, én magam hallottam sikertörténeteket, akiknél működik, de természetesen szkeptikus voltam…de a hatodik érzék fejleszthető és valóban működik. Az első élménynél a véletlennek tudjuk, a másodiknál mosolygunk és azt mondjunk, na neeee, a többediknél meg már nem kérdőjelezzük meg a bizonyosságot. Nem extra képesség, mindegyikünkben ott van.

A láncszemeket összefűzve … figyeljünk arra, hol a fókusz, és foglalkozzunk azzal, ami a valódi célunk. A boldogságért nap, mint nap tennünk kell. Olyan, mint a sport. Nem dőlhetünk hátra, mert akkor az izmaink elsorvadnak. Minden napban ott van a csoda lehetősége, mi döntjük el, mit hozunk ki belőle. Tudatosan boldognak lenni kemény munka. Ne irigyeljük el senkitől, helyette tanuljunk meg mi is tenni azért, hogy úgy éljük a napjainkat, ahogy megálmodtuk…

 

Csodaszép hetet mindenkinek!

 

-írta ɒƚizoЯBognar -

A bejegyzés trackback címe:

https://freespirit.blog.hu/api/trackback/id/tr228725294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása